زمانی که کارمند بخش آی تی یا انفورماتیک سازمان شما بنا به هر دلیلی قطع همکاری کرده و یا اخراج شده است سوالی که ممکن هست ذهن کارفرمایان را درگیر کند و چند حالت پیش روی آن ها بگذارد این است که آیا یک نفر متخصص برای پشتیبانی شبکه را مجدد استخدام کنند؟
و یا چون هزینه های استخدام پرسنل خیلی زیاد است (حقوق و مزایا، بیمه، عیدی و سنوات و…) با یک نفر به صورت پاره وقت قرارداد پیمانکاری ببندند و امور پشتیبانی شبکه را به وی بدهند؟
یا با یک شرکت پشتیبانی شبکه قرارداد ببندند؟
قصد ما در این مقاله بررسی هر سه حالت به صورت واقعی و تجربی هست که مزایا و معایب هر روش را برای شما بازگو میکنیم.
مزایا:
1. سریعترین روش حل مشکل شبکه
2. مانیتورینگ شبکه در ساعات حضور شخص
3. مشاوره انفورماتیکی سریع
معایب:
1. بیشترین هزینه و گران ترین روش برای کارفرما (به غیر از هزینه حقوق هزینه هایی مانند بیمه، عیدی، سنوات، اضافه کاری و… اضافه می شود)
2. وقت آزاد زیاد یا بیکاری فرد در شرکت که منجر به انجام امور شخصی می گردد، چون دائما سیستم ها و شبکه مشکل نخواهد داشت و هر روز لازم نیست سرویس یا نرم افزاری راه اندازی گردد همچنین اینکه آیا الان آن شخص مشغول رفع مشکل هست یا خیر برای کارفرما قابل تشخیص نمی باشد تا بتواند در مواقع بیکاری کارمند به او کارهای دیگری محول نماید و طی تجربه همین بیکاری بیش از حد خیلی اوقات موجب خستگی خود کارمند شده و منجر به ترک کار می گردد.
3. وابستگی زیاد به یک فرد که در صورت مرخصی بودن یا در دسترس نبودن کار سازمان کاملا مختل خواهد شد و ضرر های سنگینی به کارفرما وارد می شود.
4. درصورت ایجاد اختلاف بین کارمند و کارفرما قطعا برنده کارمند خواهد بود! زیرا دسترسی به تمام اطلاعات زیر ساختی ، پسورد ها ، ایمیل ها، بکاپ ها و … نزد آن شخص می باشد که بدون آن موارد کار سازمان کاملا متوقف خواهد شد و اقدام قضایی علیه آن فرد ممکن است ماه ها زمان ببرد و در این زمان ممکن است طرف متواری شده باشد یا اگر فرد جدید بخواهد کل زیر ساخت و اطلاعات را از ابتدا بازیابی نماید هزینه و زمان کمتری از متوقف شدن کل کار ها نخواهد داشت ، در ضمن اگر کارمند متاسفانه از افراد شرور باشد نیز ممکن است حتی از راه دور کل اطلاعات مالی یا… را از بین ببرد بدون اینکه ردپایی از خود به جای بگذارد! بنابراین با توجه به این موارد معمولا کارفرما تسلیم خواسته های کارمند می شود که خیلی مواقع برای سازمان از نظر مدیریتی گران تمام خواهد شد.
5. در اثر مفقود اثر شدن (بنا به هردلیلی فرد متواری شود) یا فوت شخص تمام موارد بالا با حالت بدتر اتفاق خواهد افتاد، چون دیگر گزینه توافق با کارمند حذف می گردد و ممکن هست تا چندین ماه در گیر ایجاد زیر ساخت شبکه باشید و هزینه بسیار گزافی به سازمان تحمیل می گردد. طی تجربه مستند مواردی بوده که شخص به علت کلاه برداری به خارج از کشور متواری و یا بر اثر کرونا فوت شده است.
6. مشکل تغییر کارمند واحد ای تی از بزرگترین دغدغه های سازمان ها می باشد، چون ممکن است به هر دلیلی کارمند مربوطه تمایلی به همکاری نداشته باشد یا درخواست مطالبات مالی مضاعف اتفاق بیافتد.
مزایا:
1. کاهش هزینه کارفرما نسبت به استخدام شخص تمام وقت
2. استفاده از شخصی که به علت کار کردن در سازمان های مختلف تجربه بیشتری در حل مشکلات شبکه دارد.
معایب:
1. وجود معایب بسیار مهم شماره های 5 ، 4 ، 3 و 6 در قسمت استخدام کارمند تمام وقت
2. رفع مشکل و مراجعه همراه با تاخیر یا بدقولی های فراوان ، معمولا این گونه افراد چون به چندین شرکت و سازمان متعهد می باشند از نظر زمانی و فکری بسیار در گیر هستند به این معنی که هرگاه برای شما مشکلی پیش می آید بسیار با تاخیر آن مشکل را رفع می کنند یا اگر قرار هست به شرکت شما مراجعه حضوری انجام دهند ممکن است هفته ها به تعویق بیافتد یا در انجام امور فراموشی صورت بپذیرد که بسیار آزار دهنده و خطرناک است (تصور کنید چک کردن بکاپ نرم افزار حسابداری فراموش شود!)
3. قرار گیری شما همیشه در اولویت پایین تر! این اشخاص معمولا مانند هر فرد دیگری به دنبال افزایش سود خود هستند بنابراین دائما در حال جذب مشتری های گران تر و جدید هستند، طبیعتا وقت خود را برای آن ها بیشتر می گذارند و شما در اولویت های پایین تری قرار می گیرید.
مزایا:
1. کاهش شدید هزینه کارفرما حتی کمتر از یک فرد پاره وقت، چون شرکت های پشتیبانی مجبور هستند رقابت کنند و طبق تعرفه صنف خود هزینه دریافت کنند بنابراین کمترین هزینه انتخاب این گزینه می باشد.
2. رفع مشکل سریع و مراجعات حضوری منظم ، زیرا به محض اینکه کارفرما اعلام می کند مشکلی در شبکه یا سیستم ها پیش آمده است، تیم پشتیبانی آنلاین شرکت مربوطه فورا دست به کار شده که در ابتدا با ریموت و از راه دور مشکل را رفع کند و اگر مشکل با این روش حل نشد به کارشناس پشتیبان ثابت و تعیین شده برای آن شرکت ارجاع داده می شود تا نهایتا ظرف یک ساعت در محل حضور پیدا کند.
3. وجود یک تیم پشتیبانی با شخصیت حقوقی و دارای مجوز های رسمی به جای یک شخص، که همین مورد کاملا مشکلات شماره های 4 ، 3 و 5 مربوط به انتخاب گزینه های دیگر را از بین می برد. به این ترتیب که شما یک کارشناس پشتیبانی ثابت در اختیار دارید و زمانی که این شخص در دسترس نبود (مرخصی، ترک کار ، دوره بیماری یا فوت) از کارشناس جایگزین که توسط سیستم CRM پیشرفته کاملا در جریان امور شرکت شما قرار دارد بهره می برید.
4. در صورت اختلاف بین کارفرما و پیمانکار قطعا کارفرما برنده خواهد بود! زیرا در صورتی که شما با یک شرکت معتبر قرارداد رسمی می بندید ، آن مجموعه تمام سعی خود برای حفظ رضایت مشتری خواهد کرد و حتی اگر کار بخواهد به مراجع قضایی برسد به علت وجود شخص حقوقی ، شرکت مورد نظر نمی تواند متواری یا مفقود الاثر شود یا خسارت تعمدی از قبیل از بین بردن اطلاعات و .. به سازمان شما وارد نماید چون طبعات سنگین قضایی برای آن ها در بر خواهد داشت.
5. دارای تجربه بسیار بالاتر از شخص حقیقی به علت گسترده بودن مواجهه با مشکلات کامپیوتر و شبکه
6. مانیتورینگ و کنترل شبکه به صورت 24 ساعته ، به دلیل پیاده سازی زیر ساخت های هوشمند و استفاده از آلارم هایی مانند اس ام اس، ایمیل و .. برای آگاهی از خرابی سرور ها یا شبکه
7. بهترین و سریع ترین مشاوره آی تی بر اثر داشتن تجارب بسیار بالا در پروژه های مختلف اجرایی با کارفرمایان و بودجه های مختلف
8. طبقه بندی اطلاعات و ترسیم شمای زیر ساخت شبکه ، دسترسی کارشناس شبکه به پسورد های فقط مورد نیاز و پسوردهای مهم که دارای حساسیت هستند نزد سرپرست بخش محفوظ خواهد بود. ایجاد سلسه مراتب فقط با وجود شرکت ها محقق می شود.
9. نظارت مستمر بر عملکرد پشتیبان شرکت شما ، در دوره های مشخص (معمولا ماهانه) سرپرست فنی به کارهای اجرایی و محول شده کارشناس نظارت خواهد کرد تا اموری مانند دستورات کارفرما ، بکاپ گیری ، بستن راه های نفوذ هک و باج افزار ها و .. به خوبی انجام شده باشد.
10. ارائه گزارش دقیق مشکلات ، کارهای انجام شده ، حل مسائل و.. به صورت ماهانه، که با این گزینه سازمان مشکلات را می تواند ریشه ای حل کند و نقاط قوت و ضعف شبکه ( سرور ها ، کامپیوتر ها ، نرم افزار های مالی و اداری ) مشخص می گردد.
11. ثبت موارد در سیستم تیکت آنلاین تا مسائل به صورت کتبی درج گردد و مدت زمان انجام آن ها مشخص شود، همچنین تاییدیه برای انجام برخی امور به صورت اتوماسیون صورت خواهد گرفت. این امر حتی در روز های تعطیل برای هر فردی در دسترس خواهد بود بدین ترتیب انجام هیچ کاری فراموش نمی شود و در هر زمانی قابل ثبت است.
12. و گزینه آخر اینکه شرکت پشتیبانی شبکه به راحتی قابل تغییر خواهد بود زیرا در روز تحویل دو شخص حقوقی به راحتی تبادل اطلاعات خواهند کرد و مطابق قرارداد کلیه پسورد ها و زیر ساخت ها به شخص جدید منتقل خواهد شد.
معایب:
1. ممکن است سرعت انجام امور یا رفع مشکل به سرعت داشتن کارمند تمام وقت نباشد.
2. برای انجام برخی از مسائل نیاز به مکاتبات وقت بگیر باشد.
نتیجه گیری:
اگر با دقت موارد مطرح شده در بالا را مطالعه کرده باشید درست است که هر روشی مزایا و معایب خود را دارد ولی در جمع بندی شما هم قطعا متقاعد شده اید که بهره بردن از یک شرکت پشتیبانی شبکه بسیار مفید تر از سایر گزینه های قابل انتخاب خواهد بود.